Friday, July 19, 2013

i-C.ity



mr abah tetiba buat surprise hihi...
bawak kami semua ke sini akhir bulan jun 2013 ritu.



Lokasi i city shah alam
-image googled-



sebab ni kira baru 1st time nak jejak kaki kat sana,
water world tu kami x pegi dulu.
next trip pulak.
(ye ye ooo je ko ada next2 trip plak kan hihi...)


sebenarnya waktu ni is.yraf dah start demam
(awal2 hfmd tu la huhu...)
tp sebab demam dia macam dah surut,
& mmg dah plan kan, so plan diteruskan jugak.


bertolak dalam tengahari beli barang2 sket kat ba.ngi,
pastu terus ke sh.ah al.am.
mmg targetnya nak sampai sana dalam kul 5pm.
just nice utk masuk sn.owalk tu.
sn.owalk kalau lepas kul 6pm caj dia akan mahal sikit.
so mmg kena beli tiket sebelum kul 6pm.


tiket aku beli je season pass.
harga rm100 tp valuenya rm120.
kira berbaloi jugak la sbb masuk sn.owalk ni pun dah rm85.
belum main2 kat luar tu lagi.


-sebelum masuk sn.owalk-


mr abah & is.yraf x masuk sn.owalk nih.
tggu kat luar je.
jackets semua tu mmg dah masuk dalam harga tiket.

sebelum pegi ni mmg aku dah buat kajian sikit from other blogs.
mmg dah siap2 bawak jackets utk the kids.
so mmg 3 lapis la baju diaorang sekali dengan jackets kat sana.

pastu aku mmg suruh diaorg siap2 pakai kasut.
so x perlu la sewa boots.
boleh plak aku yang terlupa pki kasut haha...
terpaksa la sewa boots kat sana, boots plastik yg macam pua chu kang tu.




-some pictures kat dalam sn.owalk-


lama jugak dok dalam sn.owalk nih.
sbb kalau sejuk boleh keluar jap.
pastu boleh masuk balik.
jadiknya mmg budak2 nih keluar masuk keluar masuk la jawabnya.
rasanya nak dekat 2 jam jugak dok dalam nih.

tp syok sbb iz.ryn pun berani nak cuba macam2.
slide tu pun dia boleh cuba sorang2.
sampai kat bawah tu, orang yang jaga tu plak kena dokong dia naik atas hihi...


lepas sn.owalk, solat maghrib.
pastu baru start jalan2 & main games kat sekitar ni plak.
happening sket malam2 ni, makin ramai orang.





si iz.ryn boleh plak nak try naik train yang berjalan kat atas track,
tp tracknya tinggi sama paras ngan pokok.
aku jugak yang kena teman dia huhu...
gayat jugak la + takut tengok orang kat bawah.
ye la, tracknya pun cukup2 badan train je.
pastu train tu boleh pusing2.
keras aku dok kat atas tu, iz.ryn jugak tersengeh2.
siap nak naik lagi sekali.  
ohhhh...tidak laaaaa anak oiiii....


ir.fan dapat main bumper car.
tp fa.rah x lepas sbb x cukup tinggi.
kesian pulak...
tp at least dapat jugak diaorang berdua bawak keta drive atas track jalan raya.
konon2 macam bawak keta sendiri la nih.
yg nih, iz.ryn pulak x lepas umur hihi...
menangis jugak la dia x dapat ikut abang & kakak.


sampai rumah dah kul 11pm.
penat tp syok tengok budak2 seronok.
pasni target water world plak.
tempat2 mahal nih sekali pegi pun dah kira ok,
or 3-4 tahun lagi baru jejak lagi sekali hihi...


No comments: