Monday, July 15, 2013

Ra.madhan 2013



alhamdulillah hari ni dah 6 Ramadhan...
tak terlambat lagi rasanya nak ucapkan Ramadhan AlMubarak untuk semua...


ramadhan tahun ni...

1) fa.rah dah start puasa penuh.  so far so good.
hari pertama je melepek teruk sket.
masuk dapur tengok makanan, mula la buat muka sedih.
lepas2 tu aku x bagi dah dia masuk dapur sebelum berbuka hihi...


2) ir.fan dah kantoi sehari sbb hr tu mungkin perut dia angin kot.
so dia termuntah & pening kepala.
bukak puasa minum air suam je. org suh makan x nak plak.


3) i've decided not to post gambar2 makanan dalam nih.
sebabnya aku masak sempoi2 je tahun ni hahaha...
(selama nih ko masak ke menu yg payah2 nih...x jugekkk hihi)
ada anak kecik kan? jadiknya, serius aku masak senang2 je.
& mungkin akan ulang2 masak yang sama je atas request budak 2 orang yg puasa tu.
aku malas dah masak ikut tekak sendiri nih.
last2, budak puasa #2 tu makan kopok je buat buka puasa.
kesian plak aku tengok...


4) miracle tahun nih aku belum penah jejak lagi param.
(sebenarnya aku malas nak pegi walaupun rasa malas nak masak haha...)
kat ni.lai ni aku tengok param dia makin panjang compared to thn lepas.
tp belum terpanggil lagi nak pegi.
tengok la nanti2...


till then...



No comments: