Friday, August 23, 2013

Cerita Raya 7



beraya kat ro.mpin,
kelazimannya mmg akan beraya sekitar rumah2 jiran tetangga.
pastu pegi rumah tok & sedara mara sekitar se.tajam.


tp raya kali ni, mmg x sempat la nak jenguk jiran tetangga.
sempat pegi rumah mak lang, cik not & tok je.
rumah tok kami lepak lama sikit.
masak2 lunch sekali siap kat rumah tok.
ada pulak yang rajin nak memancing tepi sawah.
dengan tok2 sekali memancing.
(ohhh...ni aku lupa nak snappo2 sbb lepak baring2 tertido sekali ngan isyraf huahua...).


raya ke8 - dah start dah baju ulang tayang hehe...
tukar warna tudung je so nampak lain sket.
x banyak baju raya aku tahun ni.
harapkan kain yang atok mak beli kat ko.rea dulu tu,
baru amik kat tailor.
kira baju raya teruslah haha...






raya ke9 tu, kami dah bertolak ke je.ngka.
kenduri sambut menantu belah lelaki mak lang pulak.
(kenduri belah kami masa bulan jun ritu...)
mak lang ada booking homestay dok ramai2 kat ba.ndar tu.n ra.zak.


ok la.
sempat makan ikan patin tempoyak kat ma.ran.
(aku penah makan dulu ikan patin tp x boleh terima rasa dia.
tp yg ni sedap plak hihi...)
sempat makan abc & len chee kang kat warung mak ngah, pu.sat ba.ndar je.ngka.
alhamdulillah...


pictures sekitar kenduri on 10th syawal...
(masih mengekalkan tema : purple + pink haha...hover mak ko ni kan)





besoknya (raya ke11) aku sakit perut huahua...
perut aku ni mmg sensitif sket.
makan la lauk kenduri or nasik minyak lebih2 sket, kompem sakit perut.
ni pulak pagi tghr petang malam mmg makan lauk2 kenduri saje.
mana la x meragam perut huhu...
yang peliknya memanjang aku sorang je yang sakit perut.
orang lain perut tebal ke hape ek?
jenuh la asik berenti je kat r&r.
seb baik sempat hihihi...


mr abah pulak boleh singgah open house kawan dia kat de.ngkil.
waduhhh...
buat malu je tumpang toilet rumah orang.
seb baik iz.ryn nak g toilet.
cover sket la kan hahaha...


raya ke12 dah start keja huhuhu...
berakhir lah cuti2 raya kami tahun ni.
weekends sambung pulak beraya rumah saudara mara & open houses hoyeaaaa...
(hover lagi mak ko nihh x abis2).



No comments: