Friday, September 27, 2013

10th Wed Anniversary : Part 3




sambung balik cerita anniversary hr tu...


lepas kl. to.wer, 
kami pun menuju ke qu.ality ho.tel ci.ty ce.ntre

(ye...walaupun ni.lai - kl. x de ler jauh mana,
aku decide nak stay kat kl. je.
kata anniversary kennn...mesti la dok hotel ala2 macam berjalan jauh huahuahua...)


sementara nak menunggu check-in time kul 2 pm,
lepas parking tu, kami jalan kaki je menuju ke area so.go for lunch.
budak2 request kf.c, kami menurut je.

(one thing about mr abah, kalau bercuti2 gini biasanya dia akan entertain kehendak budak2, seboleh2nya la...)


lepas makan, baru la g check-in.
x sangka ramai orang nak check-in hr tu.
ye laa...kan bukan cuti sekolah.
kat check-in counter saje aku beratur nak dekat setengah jam jugak.
pastu sampai je turn aku,
boleh pulak minah tu kata bilik aku x siap lagi huhu...
rasa2 nak nangis je sbb aku tengah dalam kepenatan.
seb baik masa naik tu jumpa akak cleaner.
request dia bersihkan bilik kami dulu,
& done within half and hour or so.


selesai solat zo.hor,
kami keluar lagi.
this time around mmg nak bawak budak2 naik lr.t.
so berjalan la dr hotel ke st.esen ba.ndaraya.

(berpeluh2 jugak walaupun hari x brp panas.
tp sbb dokong is.yraf merasa la aku sakit bahu hihi...)



plan petang tu sebenarnya nak masuk pe.trosains.
tp sampai2 situ nak dekat kul 5pm rasanya.
staf situ advise jangan masuk time tu sbb tutup kul 630pm.
dia kata takut x sempat nak round semua.
seb baik aku x degil hehe...
sbb kalau masuk, confirm rugi x abis round.

(my advise, walaupun pe.trosains tu last admission dia kul 5pm,
x payah la masuk time tu sbb takut x sempat nak round semua yang ada dalam tu)

instead, kami search pulak info pasal aq.uaria

(yg kalau ikut plannya besok baru kami nak pegi).

aq.uaria tutup kul 8pm.
ok, switch pulak pegi aq.uaria.

(letih berjalan saje petang tu huhu...
tu laaa...orang suh exercise x mau. kan dah x de stamina)


aq.uaria sebenarnya dah penah pegi sebelum ni.
is.yraf je kot yang belum penah pegi.
tp dia pun kecik lagi nak experience semua tu.
so, ni just untuk budak2 experience lagi skali.
tp pening sket la sbb ramai sangat orang.



some pictures masa kat sana...










from aq.uaria, terus balik hotel.
masa ni hujan.
masing2 pun dah letih berjalan.
tapau dinner kat food court ko.mpleks pe.rtama.
makan kat bilik, settle.



end of day 1.
penat tp berbaloi tgk budak2 happy je.


No comments: