Friday, October 4, 2013

10th Wed Anniversary : Part 4



okeh...ini last entry untuk cuti2 sempena wed anniversary hr tu.
(x abis2 kan hihi...)


the next day tu,
kami check-out lambat sikit.
pagi2 mr abah dah keluar gi tapau breakfast.
tah kat mana dia beli aku pun x tau.
tp x risau sangat sbb area situ banyak kedai makan.
kedai mamak pun ada je depan hotel tu.


destinasi seterusnya - pe.trosains!
kali ni naik keta je sbb mmg dah check-out dari hotel.
time ni ler yang mr abah kata naik keta lagi dekat dr naik lrt hehe...
(tau x pe...)



lama giler kami dok dalam pe.trosains nih.
rasa lebih 3-4 jam jugak dok dalam tu.
mmg berbaloi aku rasa sbb entrance fee dia x de la mahal sangat
(berbanding aq.uaria yang kecik tapi mahal gils)



layan gambar je la ek...



~ beria mama.  konon nak tolong irfan dia yang lebih haha... ~



~ seb baik pinjam stroller kat situ. kalau x, jenuh nak dokong isyraf tido ~



~ mr abah nak amik gambar kat keta senget & enjin ni.
tp serius ramai lelaki2 yang amik gambar kat sini hihi... ~



~ macam2 the kids cuba.
yg irfan tgh tersengeh tu, masa tengah tggu turn nak masuk 3D ~


keluar dari situ, masing2 dah lapar.
terus je tuju ke ra.sa foodcourt.
masa nih tengah hujan lebat kat luar tu.
(patut la perut berkeroncong huhu...)



lepas solat, aku plan nak g is.tana ne.gara lama tu.
hujan pun macam dah nak teduh.
tengok2 time tu nak dekat kul 5pm.
is.tana tu pulak mmg tutup kul 5.
x tercapai la hajat aku.
next time la kot.



so, itu saja percutian singkat kami untuk wed anniversary tahun ni.
kami ni kalau nak bercuti x tentu masa.
mungkin hanya wed anniversary kali ni je ada cuti2 nih.
next time x tau lagi.
next destination pun x tau lagi.
tengok keadaan kewangan, tengok approval mr abah,
tengok budak2 ok ke x dengan timetable sekolah bagai.
hmmmm...x boleh nak expect la percutian selepas nih.



tp yang penting dalam kepala aku nih dah terbayang2 either :


- percutian ke gr.and le.xis pd or
- percutian mengenang kembali tempat honeymoon : ca.meron hi.ghland


cuma bila tu, wallahualam...
just wait & see!!





No comments: