Saturday, October 5, 2013

Ta.sik Y





balik b.p hari tu,
bawak budak2 pegi main2 kat taman petang2.
kat b.p ni x de banyak sangat tempat nak pegi beriadah nih.
& satu2nya tempat yang famous ialah - ta.sik y!



Tasik Y, formerly a mining site, is a recreational park with a man-made lake in the centre. Here, you can find playgrounds for children, exercise facilities, rest huts for picnics and stone reflexology walking path. Mornings in Tasik Y is filled with music and laughter. Elderly as well as young children arrives at Tasik Y to take part in various exercises in group including aerobics, belly dancing, Tai Chi and so on. Tasik Y is also famous for the food stalls that serve authentic local cuisine such as Roti Canai, Rojak, Ais Kacang and so on ~ www.travel.findbulous.info



x buat apa sangat pun kat sana.
saje bagi budak2 rehatkan minda main2.
dapat la jugak aku beriadah sikit.
jalan 1 round tasik tu kira ok la kan.
(dasar berat bon2 hahaha...)







aku x amik gambar sangat kat sini.
sebab khusyuk tengok orang haha...


masa aku kat sana tu,
ada sekumpulan wanita tengah sebok senamrobik.
semua orang mata dok pandang ke group tu.
ye la kan, "menari" di khalayak ramai mana la orang x tengok.
sebab tu kalau ada senamrobik terbuka kat ofis ni,
aku malas nak join.
tu ler sebabnya.
aku x minat orang dok tengok2.
tp kalau senamrobik tertutup, insyaAllah aku join jugak kadang2.

(alasan sangat ko kan, kalau dah x nak bersenam tu hihi...)




No comments: