Wednesday, November 6, 2013

Wabak




wabak sakit mata sedang melanda rumah kami huhuhu...


iz.ryn yang mula2 kena.
bila bawak dia pegi klinik,
doktor kata dia bukan kena sakit mata.
lebih kepada allergic ke hape camtu.
betul la kot sebab sehari je lepas bagi eye drop tu, terus baik.



tapi the next day tu,
mr abah pulak yang kena.
mr abah kronik sikit.
mata merah cam ha.ntu, siap bengkak bagai.



lepas tu, fa.rah plak jangkit.
tp fa.rah pun x brp teruk.
merah sikit2 je & dah beransur baik.



lepas fa.rah, ir.fan pulak.
yang nih mmg teruk.
macam mr abah jugak, merah menyala mata siap dengan bengkak2.



so, dua2 jejaka nih kena pakai sunglasses kat rumah...
teruk sangat, takut nak tengok mata diaorang.








1st day mr abah pakai sunglasses, terdengar la kata2 ini :

ir.fan   :  eh, abah nih macam mr arrogant la...

(hehehe...)



bila 1st day ir.fan pulak pakai sunglasses, aku saje je cakap camni :

mama  :  eh, ir.fan ni macam mr arrogant lah.
ir.fan  :  ye ke?


(hehehe...perasan sungguh kamu nih ek! hahaha...)



buat masa ni, mama ngan is.yraf terselamat lagi dari wabak.
(alhamdulillah...)
harap2nya virus x "terbang" ke kami la insyaAllah...





No comments: