Thursday, December 12, 2013

Betul Ke Rajin?






rajin tak my anak2?
see the mother la kan hehehe...


ni sebenarnya masa balik kampung mr abah 2 minggu lepas.
rewang kenduri kazen mr abah.
aku ngelat sikit.  x de tolong pape haha...
bukan x nak tolong, tp alasan baek punya sbb jaga is.yraf.
(karang x pasal2 is.yraf tarik tiang2 hiasan pelamin yang siap ngan kain beropol2 tu,
mampuihhhh...)


disebabkan itu, bagi anak dara 2 orang tu tolong.
seb baik boleh diharap bungkus telur.
(x tau la elok ke x elok dibuatnya sbb aku pon x tengok)
is.yraf pon boleh diharap jugak.
tolong punggah barang yang orang dah susun hihi...



kalau nak ikutkan, dah berapa minggu cuti sekolah nih,
(diam x diam lagi lbh kurang 3 minggu je nak naik sekolah.
cepatnya...rasa x puas lagi x basuh & x iron baju sekolah)
balik kampung tu la satu2nya agenda jalan-jalan cuti sekolah nih huhu...
kesian budak2 dok kat rumah je.
tp diaorang pon x komplen.
kecuali sebok tuntut janji basikal tu.
(giler terok mak ko nih, basikal dok janji tu pon belum beli lagi)
ok ok...besok insyaAllah g beli.
insyaAllah (mmg dah betul2 rancang nih)...tp x bagitau budak2 pon takut karang lari planning.
sebab hari tu dah plan nak g beli sekali ngan shopping baju sekolah.
sekali tu dah petang sangat, x jadik beli.
ir.fan baca list barang yang nak beli, ada pulak aku tulis "beli basikal".
kantoi mak ko hahaha...


dah planning beberapa aktiviti for kids termasuk weekends nih, insyaAllah.
hopefully semuanya berjalan lancar seperti dirancang.
planning semuanya dok hujung2 tinggal belen2 cuti sekolah nih.
jadik lah kan!!






1 comment:

Azlinda Azlan said...

dah jarang jumpa org bungkus telor style dolu2.. heheheh... guna tisu paper :D