Thursday, January 9, 2014

Anugerah







syok x kalau dapat anugarah camni?
hehe...ni co. mr abah.
mmg every year akan ada anugerah camni.
ada a few anugerah lagi tp aku pon x ingat sangat.
anugerah pekerja x pernah mc pon ada kalau x silap.


hasil google-ing aku, aku jumpa ini... 



Top 10 motivating factors that motivate employees :
1.   Appreciation or recognition for a job well done
2.   Being in the know about company matters
3.   An understanding attitude from the management
4.   Job security
5.   Good wages
6.   Interesting work
7.   Career advancement opportunities
8.   Loyalty from management
9.   Good working conditions
10. Tactful discipline


so, betul la kan?
salah satu faktor yang memotivasi pekerja adalah : recognition.
bukan beria2 sangat pon recognitionnya.
tp bila ada tu, baru la staf rasa dihargai.


sebenarnya aku x sabar nak bukak hadiah tu.
semalam mr abah ada dinner kat luar, balik lambat.
pagi td nampak hadiah nih, aku pulak dah lambat nak g keja.
giler sungguh pagi nih.
kul 615 pg baru terbangun.
van sekolah plak datang kul 645 pg.
terkocoh kacah mak kau huahuahua...

No comments: