Monday, January 6, 2014

Cuti2 PD : Dis2013




cuti sekolah hari tu saje la plan nak bercuti2 ngan family belah aku.

bulan nih nanti keluarga mak long nak berhijrah ke jo.rdan for 3 years.
so sebelum tu kita cuti2 la ramai2.
bukan cuti sangat pon.
saje booked homestay dok ramai2.
meriah la sket.
sebenarnya booking pon dah lambat.
rasanya bulan november ke, end of oct baru booking.
so, nak carik tempat yang best & affordable tu, agak susah la jugak.
tp alhamdulillah...
dapat jugak booking kat PEARL VILLA hotel nih.
dapat corner lot so mmg berbaloi la.
(corner lot cuma ada 2 unit je...so mmg kena cepat la kalau nak booking.
weekends yang kitaorg pegi nih, mmg fully booked)













kalau tengok orang yang sewa homestay lain,
petang2 semuanya berdedai g tepi pantai.
tp disebabkan kalau nak g pantai tu kena menyeberang jalan besar,
x koser la nak bawak budak2 ramai2 nih cross jalan kan?
so bawak pool 2 bijik nih,
hangkut air dalam baldi (jenuh sbb x dak hose),
berendam la anak2 situ.
tu gunanya amik corner lot hahaha...
lagi meriah kot gini, tempat kecik berebut2 semua nak dok dalam tu.







lepas berendam, terus buat sukaneka.
saje suka2 budak2.
suka2 pun ada hadiah tau kalau menang, don't play2 hehe...
ada pertandingan makan epal, bawak telur dalam sudu,
isi air dalam botol & tiup tepung.
yang penting pasangan x boleh adik beradik.
siap ada yang menangis sebab nak geng ngan adik sendiri.
iz.ryn la tu hahahaha...nak geng ngan is.yraf.
padahl is.yraf x main pon huahuahua...







dah settle sukaneka,
budak2 g mandi siap2 semua.
bapak budak mulakan sesi bbq.
x de ler macam2 menu pon.
order bihun bungkus, bakar ayam & sosej je.
tu pun jenuh jugak makannya sebab banyak.  konyang terlebih.






malam tu ada sesi bagi2 hadiah menang sukaneka tu.
atok mak berbesar hati sponsor goodies for kids.
hadiah untuk sukaneka from mak uda.
pastu ada cabutan bertuah for kids & mak2.
cabutan bertuah mak2 adalah pyrex courtesy of mak long.
seb baik bukan mak long yang dapat hadiah sendiri hahaha...






next morning, breakfast nasik lemak.
nasik lemak je yang masak pagi tu.
sambal tumis mmg bawak frozen, telur dah siap2 rebus dari rumah.
so, senang la.
tempat nih walaupun homestay tp x dibenarkan masak.
bbq, steamboat & masak nasik je dibenarkan.





lepas breakfast, siap2 untuk checkout.
otw balik tu, singgah tepi pantai.
panas lit2 tp saje bawak budak2 main pasir.
is.yraf je yang mr abah bagi mandi.
tensen budak2 lain x dapat mandi huahuahua...






itu lah saje percutian singkat kami.
walaupun x cukup korum (family ucu x de),
tp ok la jugak sbb x senang nak kumpulkan semua orang.
rancang bukan main, tp nak kumpulnya quite susah jugak.
next time insyaAllah boleh organise lagi.
& hopefully by that time cukup la korumnya.
baru best...






No comments: