Wednesday, January 8, 2014

JJCM 1_2014




kalau google pasal restoran nih,
mmg berderet2 good reviews pasal tempat nih.
as usual, kalau tempat2 makan nih mmg mr abah la yang suggest.
bila dia whatsapp pasal tempat nih & rupa paras makanannya,
terus aku terbayang2 sampai berhari2 haha...
so, mmg kena pegi gak la kan?







tengok gambar nih pon dah kecur dah aku.


yang nih suggested by waiter tu.
(waiters dia ramai melayu kita...
rasanya ownernya melayu tp tukang masak dia pak2 arab)
untuk 3 orang makan.
1 dulang nih nasik dia ngam2 soi untuk kami anak beranak 6 orang.
ayam tu half,
& bawah2 nasik tu berketul2 kambing
(daging kambing mmg banyak sampai kena tapau bawak balik dalam 3-4 ketul)
& harga sedulang nih rm60.
kami order jugak shish tawook (daging ayam grilled with roti arab) - sedap gils.


air kat sini x banyak choice.
air2 "arab" jek.
kami order air habatus sauda.
takut jugak x sedap, tp rupa2nya sedap.
ala2 rasa macam air cincau + teh bunga camtu...+ berkhasiat jugak.


tempat makan - boleh pilih nak dok kat kerusi or bersila.
kebetulan kami pegi nih mmg ramai orang.
so tempat yang kosong masa tu pun untuk yang bersila.
merasa lah makan sambil ada budak kecik dok panjat2 meja hehe...


kesimpulannya : mmg sedap!!
recommended sangat kalau ada yang berminat & suka makan nasi arab.


alamatnya : 
Restoran Nasi Arab Damsyik
No 1 Jalan Bourgainvilla 1
Taman Bougainvilla
Senawang, 70400 Seremban


kalau guna waze macam aku nih,
(x tau ler kalau waze aku loqlaq...)
dia akan tunjuk locationnya kat petronas.
padahal lokasi sebenarnya dalam 100 metres+- ke depan.
kalau terus lagi ke depan, ada banyak2 kereta & banyak2 lampu,
kat situ la lokasinya.
insyaAllah x sesat walaupun kami pegi nih dah malam
(sebab siang tu ada sesi merajuk2 la pulok hahaha...)


selamat makan2!!!


No comments: