NuffnangAds

Thursday, March 13, 2014

My Birthday!




huhuhu...mood menulis makin ke laut!



updates on me birthday.
4.3.1977 - 4.3.2014
happy 37th birthday to me...(hooyeayyy dah tua)


macam biasa, kalau x de pape,
aku akan amik cuti pada born day aku.
& "paksa" sekali mr abah untuk amik cuti hehe...


this time around, x dak aktiviti2 santai.
kebetulan hari yang sama tu aku ada follow-up ngan specialist*.


*aku batuk for about 3 weeks.
x-ray results menunjukkan ada infection kat paru2 - pneumonia.
not being warded tp bermula lah treatments bertukar2 jenis antibiotik.
alhamdulillah...2nd follow-up doc kata kuman dah x de.
batuk still ada tapi jarang2 sangat & sikit2 je pon.
i blame it on the weather.  jerebu teruk nih.*


lepas jumpa specialist,
jalan2 kat io.i mall.
(sadis sbb request nak g so.go x dilayan oleh org yang mmg x nak jejak kaki ke kl nun huhu...teruk betul x layan birthday girl tau hehe...).
sesi habiskan duit hahaha...
beli 2 pasang kasut sbb kasut ofis nih dah ala ala nazak.
then, beli handbag plak sbb 2 handbags yang selalu dilenjan tu dah rosak.
(sakan birthday girl yek...)
sebenarnya ada lagi nak beli, tp kuatkan iman & check wallet dulu.
okehhh...len kali plak beli.



birthday lunch di sini...







suka betul makan kat KR kan hehehe...
cuma kali nih aku saje tukar menu.
makan jacket potato plak.
not bad!!


mr abah konon2 nak order lain dari yang lain.
order pumpkin soup.
sampai ke sudah x datang walaupun dah bgtau kat waiter tu.
sekali tu komplen kat kaunter bayar,
dia bungkus plak bawak balik foc hehe...
happy la konon dapat free kan?
balik rumah nak makan, hampehhhh...
x tau la rasa apa.  mmg x boleh diterima oleh tekak.
patut la kot diaorang takut nak hantar kat meja.



ok...this year dapat present nih from mr abah...








hehehe...
kalau nak hadiah from mr abah, kena bg hints tau.
kalau senyap je, mmg x de la.
tp x sangka plak hints aku tu diambil serius.
pandai pulak mr abah g survey for agents bagai untuk beli benda nih.
tqvm mr abah muah muahh...


for a start, dah 2x panggang ayam dalam nih.
awal2 nih rajin lagi la nak keluarkan, basuh bagai periuk nih.
harap2 x hangat2 tahi ayam la kan...
kena tunjuk rajin guna periuk nih untuk target actifry plak tahun depan hahahaha...



this year x de kek.
walaupun it is a must to have a cake on anyone's birthday,
tp aku malas nak hint lagi kat mr abah.
lagipon takut mr abah balas balik nanti suh masak sendiri kek dalam periuk ajaib, mampoih!
aku bukan reti sangat pon guna periuk tu.
kena banyak menuntut.
periuk ajaib kena disokong oleh tangan yang ajaib jugak aku rasa.
(which are not my hands hehehe...)


2 comments:

Azlinda Azlan said...

wah.. pemanggang ajaib! aku berangan nak beli sbb konon2 senang goreng ikan keli, tak terpercik2... hahahha... betul ke tak?

elly said...

betul la tu azq.
tp aku x penah guna untuk goreng ikan lagi.
asik2 aku panggang ayam je.
yg bestnya ko buat apa pon dia x melekat. tu yang syok tu. senang nak basuh.