Friday, May 30, 2014

JJCM_3 2014



lama kan x jjcm?
kali nih jjcm dekat2 ngan area rumah je.





lokasi :
restoran sate r&k
bandar enstek negeri sembilan


restoran nampak cantik.
nak kata x de orang, byk jugak meja yang ada orang masa kami sampai nih.
must be sedap la kan?
my all time fav - sate.  
so mana2 kedai yang ada sate, selalunya aku ajak mr abah singgah.


hmmm...indah rupa dari khabar!
waiter yang amik order kami tu nmpk macam blur2 je.
tp x pe, mungkin blur tapi tip top (bersangka baik & don't judge the book)


order 10 ayam & 10 perut.
the kids order char kue tiow & apa tah x ingat sbb lama dah nih.
2 bln lepas kalau x silap.


dah la lama jugak menunggu.
masing2 pon mood dah x brp nak ok sbb dah penat.
bila sampai sate, dia hantar daging & ayam.
rupa2nya mmg dia tulis order daging.
padahal ulang2 aku tanya perut ada ke x, perut ada ke x.
jawab konfiden ada, tengok2 ko tulis daging (ishhh...sah2 blur).


ok la x pe.
aku suh tukar daging tu ke perut.
mmg x terasa nak makan daging, so mmg x nak la kan?
jap lagi datang, hantar ayam je.
"perut x de la kak".
patut la ko tulis daging kot tadi, rupanya perut mmg x de (ppffttt...)


x pe lagi la tu.
hantar 10 cucuk ayam without kuah kacang.
haiiii...mood aku x elok nih mcm2 pulak la yang berlaku.


sayang betul kedai melayu camni.
sate tu rasanya boleh tahan, tp servis mmg ke laut.
lembap, blur, segala mala lah.
x mungkin akan singgah makan lagi kat sini.






lokasi : 
old town cendol
34 jalan timur 6/1a mercato@enstek
bandar enstek negeri sembilan


cendol labu for me & cendol durian for mr abah.
bihun sup for me & set asam pedas pari for mr abah.


sedap!!
kuah asam pedas tu aku hirup je pon dah sedap.
bihun sup tu nampak plain je kan, tp rasa ok.


cendol is a must la kan kalau datang sini.
dah mmg specialtynya pon.
kedai nampak simple je sbb kedai baru bukak.
tp ramai jugak orang.


definitely kena ajak mr abah singgah lagi pasni.


        

No comments: