Monday, June 2, 2014

FD Pangkalan Balak




1st time join FD geng warikh eocm.
trip ke pangkalan balak, melaka from 3-4 mei 2014.
x penah2 aku berkonvoi banyak2 keta nih.
rasanya 20+ jugak yang join.
best je tengok keta yang sama berderet2.
keta2 lain yang nak selit tengah2 pon macam segan2.



dah sampai ke destinasi - perahu layar resort.
bersusun parking...






5 beranak merenung pantai.
resort nih buat benteng kat kawasan pantai dia.
so ombak x kuat, air pon x dalam.








diaorang buat games petang tu.
game nyonyot tu, mr abah kena minum from botol susu.
seb baik aku tukang pegang botol je haha...


1 lagi game, pegang telur dengan dahi.
kami jalan macam pengantin konon x bg telur jatuh.
jalan x sampai separuh dah jatuh huhuhu...


lepas game, bagi budak2 berendam jap.






malam ada bbq.
tp sebab hp aku x dak bateri,
mmg x de la amik gambar.



pagi besok, breakfast sendiri2.
saje2 jalan, jumpa kedai tepi pantai nih.
makan sambil menghirup udara pantai pagi2.







bergambar sebelum bertolak balik.
geng poksu2...








geng moksu2...







sebelum balik tu, singgah turtle sanctuary.







otw tu carik jugak tempat makan yang boleh lunch ramai2.
tp banyak kedai yang tutup.
hari ahad susah jgk nak carik kedai makan.
last2 berenti makan kat gerai nasi lemak ayam pandan.
(lokasinya aku x pasti sbb aku lapor & mengantuk, apa pon x boleh cam fikiran melayang hihi...)
is.yraf tido, jadik aku makan dalam keta je.






sedap.
menyesal x suruh mr abah beli ayam pandan frozen.


next time boleh join lagi FD insyaAllah.


No comments: