Wednesday, July 2, 2014

Ulangtahun Ke-2 Isyraf




happy birthday to you...
happy birthday to you...
happy birthday to is.yraf...
happy birthday to u...


yeayyy...
24.6.2014 hari tu genaplah is.yraf 2 tahun.
anak yang paling aktif & lasak.
jenuhhh huhuhu...
bak kata mr abah " huru hara rumah kalau is.yraf ada" haha...
macam2 perangai dia yang x terduga sebenarnya.
panjat sana sini, melompat bagai,
mengamuk pun sama siap berpusing2 atas lantai.
sampai komen cikgu taska pon ala2 komen "anak2 cerdik" gitu...
"isyraf panjat tingkap, isyraf ambil makanan kawan"
adoiiii laaaa...
tp perangai2 dia tu la yg buat mama & mr abah tersenyum kalau ingat.
segarang-garang mr abah tu pon, bila sampai tang is.yraf, mampu tersenyum je lah.
ataupun babap kat bon*ot je.


x sempat nak readykan apa sangat pon untuk is.yraf.
just buat goodies bags untuk kawan-kawan taska dia je.
& since on the day itself, mr abah terpaksa balik lambat from work,
celebration ditunda ke hari berikutnya.








aku konon2 nak kelainan sket.
beli la kek mango.
tengok2 birthday boy x suka plak.
uwek uwek dia.
siap suruh mr abah amik kek je taknak cream.
dah jenuh pulak mr abah nak ketepikan cream.







beli jugak la kfc.
saje2 nak buat meriah sikit.
beli 11 ketul ayam, 7 je abis.
2 ketul "sedekah" kat semut.
(sebenarnya letak atas meja je malam tu.
tengok2 besok pagi, ayam yang dah dicubit sket2 tu penuh semut.
huwaaaa...
tah napa rumah nih banyak pulak semutnya. geram betul.
makanan yang nak ltk atas meja kena letak atas air. kalau x, mmg penuhlah semut)



to is.yraf :
semoga menjadi anak yang cemerlang di dunia & akhirat.
sentiasa dikurniakan kesihatan yang berpanjangan.
sentiasa mendengar kata & menjadi anak yang baik.
sentiasa ceria di samping keluarga.


menu iftar 3
spegeti carbonara (requested by ir.fan), nasi goreng belen nasik semalam (untuk mr abah yang x minat spegeti), nuggets, karipap

menu sahur 4
nasi putih + ayam masak lemak + nuggets (semalam x abis) + sambal bilis + telur mata



No comments: