Thursday, August 28, 2014

Aidilfitri 2014 : "Open House"



syawal dah abis.
tapi citer raya x abis2 lagi hehe...
disebabkan x dapat nak buat open house kat rumah,
open house ofis pon kira boleh la kan haha...


tahun2 sebelum nih, biasanya kami buat jamuan raya potluck sesama sendiri je.
tp sebab tahun nih baru pindah ofis & jiran2 sekeliling nih x ramai sangat,
boleh la kita extend sikit invitation jamuan kat jiran2.
cuma order main menu je.
potluck yang lain2 tu buat sorang sikit pon ok je.


main menu yang diorder - nasi ayam.
sate tu fizah yang bawak.
siap bawak electric cooker panaskan kuah kacang.
walaupun sate x panas, kuah kacang dia menggelegak tau hehe...





ada laksa johor, spegeti belognese, lemang & rendang.
laksa johor mmg feveret.
siap ada tetamu yang dah balik ofis datang semula for 2nd serving.
gempak x gempak masakan kak radziah.


sebenarnya time aku snap gambar nih masa tengah siap2 hidang.
so semua makanan bertutup.
next table tu ada the very awaited kek keladi courtesy of yours truly.
don't play2 buat sendiri sampai x tido malam haha...
(acah je...aku order tp mmg sedap tau. x nyesal beli.
aku rasa total aku pernah order mau 10x kot hehe...)
ada chicken & sardine puff yang aku suka,
ada rojak buah yang aku suka jugak (ulang2 makan x hingat dunia) -
ada tembikai ada kek batik - semuanya from intan mak buyung yang sangat2 rajin.





the tetamus...termasuk ahli2 department sendiri.
giler balik rumah pecah perut macam nak muntah.






& yang ni jamuan raya for the whole university.
gerai kitaorang kena buat macaroni goreng & spegeti belognese.
ingat rajin ke nak masak for 300 orang.
so kumpul duit & order je hehe...


gerai kitaorg nih dapat 2nd place for "gerai paling mengikut tema".
hiasan x la selawa orang lain.
tp bertungkus lumus untuk siapkan hiasan ikut tema nih mmg kami all out.
mesti la happy bila menang kan?
berbaloi2...





rasanya this is the last raya entry for this year.
insyaAllah bertemu lagi tahun depan dengan izinNya...



No comments: