Tuesday, September 23, 2014

Hari Sukan Kafa



7.9.2014 - sukan sekolah kafa.
ada my fren kata, "eh...kafa pon ada sukan ke?"
hehehe...aku pon terkejut dulu.
tp aku rasa, sbb kafa ni bersekali dengan tadika,
so untuk meramai & memeriahkan majlis, 
kafa pon join sekali.
sukannya pon lebih kpd sukaneka je.
saje2 seronok.



the day started with senamrobik.
simple2 je untuk budak2.
budak2 tadika je yg excited, follow steps.
yang anak2 kafa nih, buat hal sendiri je kat belakang huhu...








budak 2 orang nih.
ada masa baik, banyak masa lagi suka bergaduh.
kalau kat rumah tu, diaorang dok sebilik.
tutup pintu.
mula2 senyap, main sama2.
lama2 nanti mula la bergaduh, menjerit, menangis.
adoiii laaaa...
(tp aku dulu ngan along camtu jugak kecik2 hehe...)







budak kecik nih pulak,
sebok nak ikut abang.
berlari atas padang tetiba abang hilang tah ke mana.
dok statik situ, pusing kiri kanan.
pastu meraung hahahaha....





farah masuk acara gelecek bola nih.
huahuahua...tensen mak ngko nak oiiii...
dia x reti sangat.
tendang2 bola, dah bola pegi jauh sikit, dia amik guna tangan.
plak tu acara nih team dia dapat emas.
disqualified nak oiiii...
kesian orang lain yang gelecek bola beria2.






irfan pulak masuk acara lari skipping nih.
ni pon jenis x reti jugak.
ye lah kan...tengok la badan irfan tu.
bukan sekenit2 orang tu nak lari & at the same time, skipping skali.
mama x sanggup nak tengok hehe...







2nd acara, farah masuk lompat katak.
hmmm...boleh laaaa...







irfan pulak - bawak bola dalam sudu.
tu gambar masa bola dia jatuh.
tp acara nih ok sket la dr skipping tadi hehe...






ada acara untuk parents jugak.
mr abah berminat pulak nak masuk acara dokong anak nih.
tp syaratnya kena dokong anak yang bersekolah kat situ.
kalau anak tadika, kira ok la kan sbb ringan sikit.
dah kalau mr abah nak masuk, terpaksa lah dokong farah.


dah kata dah!
yg menang tu mmg bapak yang anak dia sek tadika.
senang je tengok dia gendong je anak dia.
farah tu boleh tahan gak beratnya kalau dokong berlari.
tp yang penting, bukan tercorot walaupun sipi2 nak corot haha...







finally, the kids dengan medal masing2.






event ni pon abis tengahari.
balik rumah, tapau lunch, makan, solat & zzzzz.



No comments: