Thursday, October 9, 2014

20th Anniversary Reunion : STF9094 Part I




it was indeed a very memorable moment for me.
travelling on a train for the 1st time at the age of 37.
going back to school after 20 years.
seeing friends after many many years of not keeping in touch.
huhuhuhu...
(rasa nak nangis pulak bila menaip nih...)


bila 1st time cakap ngan mr abah nak join reunion nih,
dia ok je.
in fact mmg dia awal2 dah bgtau x nak pegi sbb lg senang handle budak2 kat rumah drp kat hotel.
aku pon mula2 mmg ingat nak car pool je dgn sape2.
tp sebab ada yang x dapat nak amik cuti awal,
so better naik bas atau train je la kot sbb boleh travel tengah2 malam.
kalau drive, kena rushing bertolak pagi2 sabtu tu, hmmm...susah jugak tu.
dengan status penakut aku nih. 
malam2 pon takut nak drive, pagi2 buta pon takut nak drive.
so better don't la kan!


selfie kat stesen keretapi seremban & on the train...






mmg lama giler x jumpa both my frens nih.

more than 10 years kalau x silap.
sbb jarang2 sangat kami buat reunion nih.
kalau ada pon, mmg kami2 nih jarang sangat join.
kalau aku join, diaorang nih pulak x join pon.
both are my classmates masa form 5 dulu.  nostalgia sungguh...


train pukul 1215am from seremban & reached jb sentral at 630am.
solat & bersihkan diri sikit2 sementara tunggu yon datang ambil.
very glad that ada member dok jb yang sudi nak transport kami here & there.








breakfast at the dining hall aka dewan melati.
bubur nasi with ayam kicap telur masin & bawang goreng.
dulu x de breakfast nih.
sadly, x berapa nak sedap bubur nih (walaupon licin aku makan hahaha...)

seriously, masa zaman sekolah dulu, dining hall foods adalah sangat sedap.
especially nasik lemak!
oiihh...berlari2 pegi dining hall kalau breakfast nasik lemak.
sanggup bangun pagi for the nasik lemak during weekends.
sebenarnya dah terbayang2 nasik lemak bila committee kata breakfast is provided.
tapi hampa huahuahua...
(ko ingat ko masih student situ ke?!! hehe...)





hehe...berseloroh dgn geng2 yang lama x jumpa...
"ko kalau dah makan sesudu bubur nih, mesti habiskan tau!!"
terbantut geng2 nak makan.
slow motion je masing-masing makan haha...


ok...nanti aku sambung lagi ye!



2 comments:

Azlinda Azlan said...

ellerq, pls continue... tak sabar nak baca ni.. w/pun dah slow down, tapi hati masih berbunga2 bila teringat2 reunion yg lalu... :)

elly said...

haha azq...aku pon macam dah malas nak tulis pasal reunion nih. tapi saje je la tulis slow2 tgk mood. ntah biler nak abis x tau laaa...