Wednesday, December 3, 2014

YEG5 EOCM



YEG (Year End Gathering) 5
Bukit Merah Laketown Resort
Exora Owners Club Malaysia (EOCM)
29 & 30.11.2014


1st time join event EOCM.
mr abah pon baru je join EOCM ni early this year.
sebelum ni penah join event Geng Warikh je (EOCM Jajahan N9) sekali.
so yang ni kira 2nd time la kot join.


konvoi ke bukit merah dengan geng warikh.
kul 5 pagi aku dah bangun buat sandwich.
saje je buat sikit sandwich tu kot la ada yang lapar.
bukan senang nak berenti suka2 hati bila konvoi ramai2 nih.


janjinya berkumpul kat rnr dengkil pukul 730 pagi.
pukul 630 kami dah keluar rumah.
selpiah dalam keta la pagi2...







cuti2 sekolah nih memang penuh la rnr.
tapi sempat la kami breakfast dulu kat rnr tu.

& pukul 8++ masing-masing dah ready nak gerak.
konvoi of 59 exoras.






selpiah dalam keta lagi haha...
x de keja namo ea nih sebab asik berenti je kan.
plannya nak berenti kat rnr tapah for early lunch.
tp rnr penuh pulak.
so berenti kat utc perak.
ramai moksu yang berniaga.  so aku dah siap2 order nasi ayam 5 bungkus.
dok bawah pokok, pekena nasi ayam la kami hehe...





last stop adalah kat rnr gunung semanggol.
nak kumpulkan semua sebelum konvoi beramai2 terus masuk ke bukit merah laketown resort.
otw tu adalah yang keta pancit la, yang berenti sat sebab nak g toilet bagai.
so tunggu masing-masing sampai kat rnr gunung semanggol je.


sampai2 dah kul 2pm.
terus checkin kat suria apartment.
mr abah booked bilik standard je.  tp kami awal2 dah standby bawak toto.

ok la bilik dia.  not bad...







banyak kan??
geng warikh saje dah 59 bijik.
rasanya keseluruhan lebih 100 bijik kot.








petang tu mr abah join treasure hunt.
melangok la kami dalam bilik huhu...
tension ngan budak2 nih, mama nak lelapkan mata seminit pon x boleh.
main macam nak runtuh bilik huahuahua...


malam tu ada dinner...tema : jeans.
sebelum maghrib budak2 ni dah ready.
maghrib je, terus solat & terus gerak ke lokasi dinner.








g dinner pon sempat selfie hahaha...







sebelum sampai hall pon, sebok budak2 nih nak amik gambar.







gambar sekitar dinner...






sebab ramai sangat, agak kelam kabut jugak la.
yang datang lambat, susah sket nak carik tempat duduk sebab dah full.

makanan - ok la.
ada kambing bakar (tapi aku x minat kambing so malas nak beratur).
cuma x de pilihan sangat.
ada nasi putih with lauk pauk - ayam masak merah, daging hitam, kari ikan, kobis goreng, scramble egg+mixed vege, ulam2 & sambal belacan & buah tembikai.
itu je...kuih muih x de pon.
buffet style...so jenuh gak la beratur.
tapi kalau x beratur pon, alhamdulillah aku tengok banyak je makanan.
cuma tahan lapo ngan x je la.
sebab mula makan pon dah kul 9++.


sempat plak isyraf tido.  mengantuk sangat la tu...


lepas makan, anak dara 2 orang tu sebok pulak nak buat chicken dance.
yo lahhh anak oiiii...





mr abah dapat cabutan bertuah hamper.
jadik la daripada x de haha...
kalau grand prize dapat bumper exora.
tp x dak rezeki x pa lah.  geng warikh jugak yang dapat.


lepas dapat hamper, terus balik hehe...
tu pun dah kul 11++ rasanya.
masing-masing pon dah keletihan.


pagi2 besoknya x de breakfast.
tp sebab group wasap moksu kecoh suh bawak makanan,
kiasu terus aku bawak macam2 hehe...


mula2 mr abah ajak g carik makan.
tp sebab dah janji ngan budak2 nak mandi pool pagi tu,
takut pulak nak makan kenyang2 pastu mandi.  karang ada plak yang termuntah.

so, makan je la biskut & roti yang aku bawak.
milo 3in1 pon aku bawak jugak.
mee goreng indomee pon ada.
so cukup la nak isi perut pagi2 tu sebelum terjun pool.


posing2 kat depan nih dulu sebelum balik.





dengan geng moksu warikh yang happening.
ada yang peramah tu, memang peramah habis wpon baru 1st time jumpa...







sebelum balik tu, saje bawak budak2 ke pulau orang utan.
x de apa sangat pon, cuma bagi budak2 excited naik bot je hehe...







ikut tour guide tu, kira ok la jugak sebab dia akan panggil orang utan tu keluar.
dapat la tengok.
kalau x, rasanya orang utan tu dok dalam hutan je x kuar2.


posing ngan orang utan nih je sebab susah nak amik gambar dengan yang bergayut2 tu haha...






mula2 ingat nak singgah zoo taiping.
tp aku macam x larat je nak berjalan.
lunch dekat gerai tepi jalan keluar bukit merah tu, & terus heading ke highway.


jalan quite jem jugak.
maklum la cuti sekolah.
dengan rnr pon semuanya full, kereta berderet huhu...
singgah solat je la.  nak makan, memang x dapek laaa.


sampai nilai kul 9pm++, terus g carik makan.
sampai rumah kul 1130pm.  fuhhhhh...
seb baik besoknya aku amik cuti.  memang flat....


insyaAllah, next time boleh la join lagi aktiviti macam nih.
saje syok jalan ramai2, menambah kenalan.



No comments: