Thursday, July 23, 2015

SUT 6 Terengganu Part I



pause kejap entry raya sebab dah x de mood hehe...
dah start keja, budak2 pon dah start sekolah.
so mood pon x berapa nak ada.
balik kampung pon x amik gambar sangat.  sebok usung "handbag" haha...
wiken ni sambung balik!
(sadis tau belum balik johor lagi nih huhu...)


nak stori mori pasal SUT (Sambutan Ulang Tahun) 6 - Terengganu masa cuti sekolah bulan 6 hari tu.
(haha...entry basi dah lebih sebulan).
kalau ikutkan, geng warikh memang x ramai yang join pon.
mr abah pon join sebab nak g kenduri member dia.  kebetulan je...
dah x ramai yang join, aku suggest kat mr abah x yah la berkonvoi bagai.
boleh la drive rileks2 sket.
bermalam kat kuantan rumah caq dulu ke.  at least x de la terkejar2 sangat.
tup2 ada plak geng yang ajak konvoi sekali kebetulan depa nak balik kg belah pantai timur.
2 jalopy (bahasa diaorang ni means 2 kereta) je pon.  + kami...ada la 300 jalopy berkonvoi.  sesak jalan hehehe...






berkumpul kat petronas kuala pilah lepas asar.
siap ada stiker tu walaupon hanya 3 kereta.  hebat x hebat? hahaha...


plan asalnya nak berkonvoi sampai kuantan je.
besok baru sambung perjalanan ke KT.
x jadik pulak singgah kuantan.  terus je ke terengganu lagi senang rasanya.
masing2 nak hilangkan ngantuk borak sama sendiri guna handy.
hamik...nak tidoq pon x boleh melayan depa buat lawak.
sampai terengganu dalam pukul 1pg lebih kurang.
masing2 ikut haluan masing2.
boleh pulak pagi2 buta tu mr abah sakit perut.
tumpang buang air kat bangunan apa tah.
seb baik guard tu bagi tumpang.
tapi kalau aku la, seram pagi2 buta tu memang aku tahan la walau nak terkucil pon hehe...


memang ada member mr abah yang dok kat homestay dekat ngan rumah kenduri tu.
kami kan dah lari dari plan asal.
nak dok kat mana pon x tau.  dah kul 1 pagi kan?
seb baik kamarul & onie offer dok sekali kat homestay tu.
senang creta.
budak2 pon semua dah tidoq dalam keta.


besok pagi tu, yg lelaki g tapau nasi lemak & nasi minyak.






ni semua dah ready nak g kenduri.
masing2 sebok nak pegang adik.
adoiiii...menjerit2 mak ko nih nak amik gambar korang!





pengantin amik berkat pegang in.syirah hehe...





1st time aku pegi kenduri yang hanya sediakan kerusi je tanpa meja.
sempoi sangat!
ada yang kata kat pantai timur ni memang ada adat yang begini.
cuma aku je x penah jumpa.
sebelum ni g kenduri kat terengganu, x de pulak macam nih.
ok je makan sambil pegang pinggan.
cawan air je la x tau nak letak mana hihi...


next entry, aku share pasal jalan-jalan sekitar terengganu pulak ya.



No comments: