Tuesday, September 1, 2015

Jalan-Jalan Janda Baik 2015 - Part I



kalau tahun lepas, kami dah ke cherating,
tahun ni Kuala Rompin (KR) Clan pilih Janda Baik pulak untuk lokasi family gathering.
awal jugak plannya hari tu.  rasanya, sebelum puasa lagi kami dah booking tempat nih.
all suggested by mak lang aka caq sebab dia penah buat team building kat sini.


untuk kali ni, semua pakat nak stay untuk 3 hari 2 malam.
ambil iktibar dari gathering tahun lepas.
x puas sebab kejap sangat.
sebab plan awal, memang saje pilih date dari 29 sampai 31 ogos 2015.
so x de la nak kena amik extra cuti kecuali kalau saje nak rehat2.
aku x cuti la sebab perjalanan x berapa nak jauh sangat.  x la penat sangat.
cuma merasa la malam tadi bertungkus lumus iron baju sekolah.
half way je iron sebab dah x larat.
yang penting, baju untuk hari ni dah siap iron hehehe...


untuk hari sabtu tu, masing-masing potluck je lauk2 for lunch.
jumaat tu, walaupun aku cuti tapi macam2 benda nak settle.
sudahnya siang dah penat, malam aku tido awal.
terpaksa la bangun kul 5 pagi sebab beg satu hape pon x kemas.
pastu nak masak pulak untuk potluck tu.
seb baik sempoi.  ayam kicap & sup cendawan + tauhu telur je.
mr abah nak bertolak awal sebab x nak jem.
dalam kul 930 pagi camtu kami dah bertolak.
jem jugak la especially lepas tol sungai besi tu sebab ada road block polis.


sampai kat genting sempah dalam pukul 1145 pagi.
tengok2 yang lain x sampai pon lagi.
yang bawak periuk nasik pulak, keluar rumah pon belum huhuhu...
tggu jugak la dalam sejam lebih kat rnr genting sempah tu.
tggu dikna sampai & konvoi sekali.
lapar punya pasal terpaksa tapau nasik.  takkan nak tggu pembawa periuk pulak kan?
makan la kari ayam kampung by dikna & ayam kicap + sup cendawan by your truly.







lepas makan, budak2 dah sebok nak terjun sungai.
sungai betul2 depan mata sebab chalet kami memang yang paling depan & sungai mengalir kat sebelah je hah.


bagi chan la depa terjun sungai.
in.syirah pon baik je dok ngan mak tok.
sorry ye syirah.  mama malas nak terjun sungai.
so x dapek la syirah nak berendam hehe...







bawah chalet kami tu memang ada pangkin.
lepak situ sambil tengok budak2 mandi sungai memang seronok.
petang tu, buat bbq sikit, goreng sayur & masak nasi putih.
rajin pulak qis & ir.fan nyalakan api & jaga ayam.


mak tok rajin betul nak jaga in.syirah.
minah tecik tu kan, boleh je ngan sape2.  so no hal la kalau nak pass kat sesape sementara mama makan or buat keja lain.






hampeh betul suruh mr abah snap kan gambar yang ada tulisan teratak malaya at the back.
main snap suka2 hati dia je.  grrrrrr!!!






nanti aku sambung lagi pasal gathering nih ya.
& oso pasal tempat ni - teratak malaya @ janda baik!



No comments: