Thursday, September 3, 2015

Jalan-Jalan Janda Baik 2015 Part II



ok. 2nd day pulak.
the best part keluarga mr abah nih sebab diaorang rajin nak masak2 kalau pegi bercuti2 camni.
tapi hamik la berhangkut segala macam periuk belanga beras minyak bagai hehe...
muat x muat kereta je la kena sumbat macam2.
kalau homestay yang boleh masak, ok lagi.
tapi tempat nih walaupun dia bagi permission kalau kita nak masak, tapi x de dapur & periuk ya kat sini.
sila la bawak kuali, dapur etc.


breakfast 2nd day nih diaorang masak nasi goreng.
pastu ada sukaneka.







1st game tu main musical chair.
hmmm...belum apa2 aku jadik orang pertama terkeluar.  semuanya salah mr abah hehe...
pastu 2nd game tu main baling2 belon air & pecahkan belon.
semua main ngelat.  siap ada plak group yang guna jarum keronsang untuk pecahkan belon group lawan.  group sape lah tuuuu hahaha...


3rd game tu boling padang guna kelapa kalau x silap.
aku x tengok pon sebab in.syirah dah mengamuk nak tido.


ada sesi bagi2 hadiah & amik2 gambar plak lps sukaneka.
semua family dapat hamper.
acah2 je pon sebab x de sape pemenang, & x de sape pengalah hehehe...







malam tu ada bbq lagi.
nampak x ada orang berlakon membakar2 tu hehehe...






ok...sebelum balik besoknya, sesi bergambar!!
budak2 aku x bagi mandi sungai dah pagi tu sebab semalam dah berendam lebih 3-4 jam jugak.
fa.rah & is.yraf pulak masing2 dah flat.
sorang pening & muntah malam tu, & sorang lagi pulak sepanjang malam dok muntah2 x tau kenapa.
lagipun, nak checkout awal sikit pagi tu.





last but not least, kami g minum2 plak sebelum masing2 bawa haluan ke rumah masing2.
bill is on mak tok.  tqvm mak tok!!
mak tok siap suh tapau lauk lagi.  x pe lah mak tok.
x tau lagi ada yang nak makan x lauk pauk tu nanti.
so better x yah la tapau hehe...






jumpa lagi next year KR Clan!!! insyaAllah


No comments: