Monday, December 28, 2015

#3 Berusia 6 Tahun




22 disember 2015 : happy 6th birthday to my beloved daughter, iz.ryn!!!
ada suara2 kat belakang kata..."aik, dah nak masuk darjah 1 tapi baru 6 tahun ke?" hehehe...


disebabkan kalau weekdays tu takut kelam kabut ngan macam2 hal, kita celebrate awal. macam biasa, birthday girl boleh pilih nak makan apa.  the kids nih biasanya kalau kita suh pilih nak makan apa, memang fast foods la jawabnya.  penat aku "racun" suh makan seafood ke apa, x jalan.  mama pon kan, pikir tekak sendiri pulak hehe...


mula2 katanya nak kfc.  ok gak la sebab is.yraf memang x leh nampak kfc.  manjang ajak pegi.  sekali harung la kan semedang nak celebrate birthday iz.ryn nih.  tiba hari ahad tu, dah tukar plak nak makan pizza.  ok2 la...jom pizza!!  tapi order online je, makan kat rumah.






2 large pizza & 1 regular pizza.  ketamakan...pastu x abis hehe...tp pizza nih kalau x abis, ada je orang yang akan abiskan besoknya.  so no worries.


to iz.ryn fatihah...
semoga menjadi anak yang solehah,
anak yang sentiasa menurut perintah Allah & mendengar kata ibu bapa,
sentiasa diberi kesihatan yang berpanjangan,
anak yang sentiasa cemerlang di dunia akhirat,
anak yang sentiasa dibukakan hati untuk menerima ilmu,
jangan asik nak menang,  nak menangis je
(erkkk...seriously, risau bila dia nak masuk darjah 1 nih...manja terlebih, suka menangis, asik nak menang je...adoiiii... kat tadika tu ada la sorang cikgu yang rajin melayan dia, kang masuk darjah 1 sape plak nak melayan huhu).


eh, kek x de tahun nih haha...bila dah celebrate awal tu, bila tiba betul2 hari kejadian, terus terlupa hehe...



No comments: