Wednesday, December 30, 2015

Cuti Panjang 4 Hari 24-27 Dis 2015



seronok kan cuti 4 hari?  maulidur rasul, krismas & wikens.
2 hari yang pertama cuti tu macam syok2 lagi.  terasa macam sabtu ahad pulak time tu.
syok pulak dok rumah lepak2.  dah ada target dah.  at least siap wrap buku sekolah untuk 2 hari tu, pastu sambung sket2 iron baju sekolah ke...cantik dah plan tu haha...
nan hadoooo...wrap buku utk ir.fan je settle.  untuk fa.rah & iz.ryn lagi huhuhu...iz.ryn tu buku teks x dapat lagi.  adoiiii...macam nak pengsan mak ko nak oiiii...


kenapa x capai apa yang dirancang?
ada hikmah lain...Allah bawa rezeki tetamu datang rumah.  memang ko pon x brp nak rajin kan?  biar la ko rajin buat benda lain plak dengan adanya tetamu hehehe...


hr jumaat malam tu, mak tam call nak datang rumah, nak bermalam pada hari sabtu.
wahhhh...pengantin baru nak datang nih.  gigih pagi2 sabtu gi pasar, tengahari masak bagai.  masak sempoi je - kari ikan merah ngan sambal tumis udang.
sekali tu pak chik & family pon nak datang skali.  menggelabah tuan rumah.  kuarkan sotong.   zasss...siap sotong goreng kunyit pulak.


tuan rumah x biasa masak banyak.  walaupun ada 2-3 jenis lauk + telur dadar & sayur lagi, tp ala ala secoet je semua.  adoiiii...syok la tengok semua lauk licin.  tp tetap rasa ralat kot la ada yang x kenyang.  dah licin tu pulak, datang plak mak njang & family.  mampoih x dak lauk.  call terus kedai kat bawah tu & done...tapau tomyam, tandoori & kari ikan tu ada seketul.  fuhhhh...ralat x abis2 lagi nih.  suka orang datang tp tu laaaa...tuan rumah nihhh kannn...kelam kabut loqlaq haha...tu la jadiknya bila jarang2 sekali tetamu datang rumah haha...


ni kejadian the next day nya.  boleh plak bukak bonet kereta pastu kunci keta tinggal dalam bonet.  x tau dah cara apa nak buat.  panggil bomba.  tu diaaa...sebatalion datang.  lama jugak la baru berjaya bukak.  



bomba at work!


bawak tetamu gi nilai 3, makan kat sup berdengung (tension ngan mr abah sebab dok relaks2, last2 mak tam yang bayo huhuhu...) & dinner sate willy.  pas dinner tetamu pon beransur balik.  dengarnya tetamu sempat singgah cameron highlands plak otw balik.  amboiiii pengantinnn...sakan nooo...



the kids buat macam kedai sendiri...lari2 & dok atas karpet.  adoiiii laaa...
sakan mak tam borong karpet.  the kids pon dapat habuan karpet kecik tuk bilik memasing.
tqvm tok tam!!!



tqvm to orang2 utagha sebab sudi singgah.  sori banyak2 kalau ada yang kurang...from tuan rumah with love!!  jangan serik mai lagi nooo...



No comments: