Tuesday, December 22, 2015

Rutin Tahunan : Cuti Sekolah Nak Abis Dah



been bz with preparation nak naik sekolah nih.  dengan report lagi nak siapkan kat ofis nih. manjang la aku nih pening...gi ofis pening...balik rumah tengok macam2 benda nak buat lagi pening.  cakap kat mr abah..."stress la nak naik sekolah nih" haha...


baju2 & kasut sekolah aku beli awal dah.  2nd week cuti sekolah kalau x silap.  syok sbb kedai kosong.  kedai itu kami yang punya haha...sales girl pon senang je layan kami saje2. pegi balik kedai tu last week sebab nak amik name tag, wahhhh...nak berjalan pon x boleh. sesak!!  tapi aku pun biasa dah shopping last minute.  tahun ni je terajin shopping awal.  tapi tetap jugak ada lagi benda yang x abis beli huahua...


baju sekolah + kasut sekolah untuk 3 orang budak > RM700 jugak aku spend hari tu (menangis mak kau sekelip mata wallet kosong).  baju iz.ryn serba baru sebab darjah 1 kanna?  tu pun kain aku x beli.  guna je kain fa.rah yang dah senteng.  pastu ir.fan baju2 seluar dia semua dah ketat (cuti sekolah lagi macam dipam2 dia tu).  badan besar, baju saiz besar harga pon besar huhu...bayangkan seluar sekolah tu 1 dah RM50++.  pastu kena beli 2.  baju lagi...baju kafa lagi. 


last week beli stationary plak.  aku memang suka buat stock stationery.  ye lah...kang kejap pemadam hilang, besok pensil plak...pastu pembaris.  buat stok senang.  x de le mak ko nih asik nak kena ulang alik kedai buku.  pastu semua request nak kaler yang 48.  kalau dah 3 orang nak?  memang selalunya aku malas nak layan request2 gini.  tapi kasik can la sebab kat popular tu ada 30% discount untuk kaler 36 batang.  amik la ko sorang satu. hilang...siappp!!  stationery saje nak dekat RM200 jugak belanjanya.  + beg sekolah iz.ryn. seb baik beg abang & kakak masih elok.  pakai dulu la apa yang ada.  
(thanks to the government sebab "over prihatin".  apa je la barang yang x naik harga.  apa je la bantuan yang ko bagi pada golongan pertengahan)  


so...settle semua beli2.  tinggal la keja mama yang masih belum siap2 & menyebabkan mama stress haha...buku teks belum siap balut.  dah datang plak 3 plastik buku latihan & buku kerja yang baru je aku beli from kedai buku sekolah semalam.  baju plak dah siap htr otter, dah siap basuh...adoiiii...bercinta plak nak mengiron.  konon2 aku beli gam uhu nak follow cara yang tengah viral sekarang nih...gam je badge & name tag.  dah macam x de masa plak haha...baru terhegeh2 plak nak menghantar ke kedai...dilema makcik x reti menjahit hehe...


ok...ini la rutinnya tiap tahun.  tahun depan ada 4 orang yang bersekolah + is.yraf yang start masuk tadika.  bertabah la ya mama!!



No comments: