Thursday, December 31, 2015

YEG 6 EOCM 2015 Part I



kalau last year YEG ke bukit merah, this year YEG ke selatan pulak...Pulai Springs Resort JB.  yeayyy...aku suka je gi johor...balik kampung hehe...


untuk kali nih, x ramai geng warikh yang join.  ada dalam 6-7 buah je rasanya yang join konvoi dari senawang.  pastu, kami join sekali konvoi2 ngan geng dari jajahan lain.  baru la meriah kat highway tu.  malangnya, boleh pulak aku sakit perut pagi tu.  tengah syok2 dalam queue sepanjang hiway tu, boleh plak nak terkucil.  dah terkeluar dari konvoi hehe...sori mr abah!!



ni sementara tunggu geng2 warikh lain kat rnr senawang.
tengah menahan sakit perut nih huhu...


sebelum ke jb, singgah kenduri rumah kak faezah & abang mus kat kluang dulu.  jumpa atok & atok mak kat sana.  besok baru kami balik bp ye mak!



aku kan selalunya x rajin keluarkan hp utk amik2 gambar nih.
boleh plak kat sini terajin haha...


lama jugak dok kat kluang nih.  dok melayan sy.irah yang x reti dok diam tu, x sempat nak minum cendol.  pastu ada plak orang kata cendol sedap.  menyesal!!


ohhh...sakit perut aku masa sampai kat kluang nih dah ok sket.  sebab aku telan pil chikit teck aun dalam kereta.  seb baik ada terselit plak pil tu dalam beg.

trip dr kluang ke pulai springs agak lama gak la.  sebab ujan lebat & hiway jem huhu...
sampai pulai springs agak lewat.  nak dekat maghrib.


sempat posing2 dulu sementara tunggu mr abah park keta


malam tu mr abah ada dinner.  plannya patutnya tapau dinner dulu sebelum sampai.  abis tu dah follow waze, tetiba dah masuk dalam kawasan pulai springs.  nak kuar balik dah x sempat dah.  dengan biliknya problem aircond la apa la.  last2 makan roti & biskut je la kami yang tinggal dalam bilik ni.  menyesal plak kak faezah bagi berkat tadi aku pass kat mak haha...kalau x ada nasi minyak.


besoknya, mr abah tapau breakfast for the rest & aku ngan ir.fan je makan kat cafe.  x menarik sangat selection of food kat sini.  tapi ok la.  kang kalau best sangat, banyak plak nak makan hehe...(padehal menyesal.  baik makan nasik lemak yang mr abah tapau kat bilik).



posings sebelum check-out!


reviews of pulai spring : bilik ok aku suka...tapi banyak sangat plak songehnya - aircond problem, sinki sumbat & mat x de.  bila request dia kata kena bayar.  eh...camtu ke? breakfast dah cakap tadi - x best.  pool - budak2 ni kata best.  aku x turun pon.  dok ngan sy.irah dalam bilik je.


to be continued...




No comments: