Tuesday, January 5, 2016

YEG 6 EOCM 2015 Part II



checkout from pulai springs, kami terus ke destinasi yang memang aku dah aim sangat2 nih - food court selera johor dekat ngan bus stand larkin.  yg ni strictly follow waze sampai 2-3 kali pusing baru sampai.  rupanya food court tengah renovate.  tapi dia buat khemah untuk peniaga meniaga dalam khemah je.


definately a must try la tempat ni kalau nak merasa makanan johor.  kami order the infamous kacang pool (fa.rah yang makan, aku rasa sket2 je), asma rojak singapore (memang kena amik yang nih...superb), mr abah nak mee rebus tp dah abis so dia order mee bandung (mesti sedap sebab belum kul 1pm kot, boleh plak kuah dah abis), pisang goreng cecah sambal kicap (fav aku nih, memang kompem2 la sedap).


masuk plaza larkin sebelah tu, dah terjebak plak beli tudung for the kids. adehhhh...pompuan2.  seb baik aku x terbeli blouse haha... 






dah settle makan & solat kat sini...zasss ke zoo johor plak.  penat la pikir nak gi mana bawak budak2...bila sebut zoo, budak2 pon teruja sama.  x de apa sangat pon zoo johor nih sebab kecik je.  tapi boleh la untuk budak2.  amik kauuu...gi zoo tghr buta haha...





at the main entrance









bagi diaorang naik kuda.
ir.fan & fa.rah je berani.  yg 2 lagi tu, tengok je lah.

zoo ni kalau kita turun bawah dekat ngan kaunter amik gambar tu,
kita boleh tengok rusa2 nih plak.
takut sebab rusa2 ni serbu sampai tepi2 jambatan ni bila ada orang bawak foods.


dah abis tour zoo, moh ler kita pulang ke pangkal jalan.  dah terlanjur ada kat johor nih, panjangkan sikit cuti balik bp plak.


YEG dah dimansuhkan start tahun depan huhu...so next time kita join aktiviti lain plak.
baiii jb!!






No comments: