Friday, April 1, 2016

1 April


April Fools' Day (sometimes called All Fools' Day) is celebrated every year on 1 April by playing practical jokes and spreadinghoaxes. The jokes and their victims are called April fools. People playing April Fool jokes expose their prank by shouting April Fool. Some newspapers, magazines, and other published media report fake stories, which are usually explained the next day or below the news section in small letters. Although popular since the 19th century, the day is not a public holiday in any country.


hehe...mampoih aku kena kutuk pasal april fool nih.  don't get me wrong...x dak maknanya aku nak beria2 sambut april fools' day nih.  buat mengabih boreh yo...


cuma, bila hari nih dapat a few whatsapps messages dari group pasal april fool nih, teringat zaman dok boarding school dulu.  malam april fool memang malam yang kalau tido pon nyenyak x nyenyak la especially kalau 1 april tu jatuh on weekends.  memang level tinggi sikit la prank yang akan kita kena from kawan2.


seingat aku, aku x penah kenakan orang kot.  yang aku kena pon, x de la teruk sangat pon. setakat bangun tido rambut ko penuh ngan bedak, jadi satu keja plak nak kena basuh rambut pagi2 buta...tu memang perkara biasa.  pastu, ko turun dari katil nak pakai selipar...terpijak pulak ubat gigi yang dipicit atas selipar...erkkkk...tu pon macam rutin every year gak tu kalau kena.  x campur lagi ada cadar kena gantung merentasi depan blok. cadar sape la tu haha..., kasut kena sembunyi, macam2 lah.



those were the days...happy days dok asrama!!  suka2 je nak celebrate april fool kan? memang x matang hahaha...



No comments: