Monday, April 4, 2016

Cuti Sekolah : Pulau Pangkor Part 1



TB 13.3.2016


lepas kenduri kat rumah pak ngah din tu, kami balik ke homestay.  baring2 lepak2 terus tertido haha...padehai dah planning dah nak kuar.  mr abah terpengaruh ngan adik dia yang memang ke pangkor pagi tu.  dah dia plak nak ke sana.  bila dah citer kat budak2, mengelupur masing2 nak naik bot.  ok2...mama follow je lah.  dah penah pegi pangkor sebelum nih ikut program ofis lama dulu, tau dah x de apa sangat kat sana...so x de ler berkobar2 sangat nak ke sana.


siap2 bagai...dah lebih pukul 4 jugak kami kuar rumah.  decide nak naik bot dr marina island je.  x de la sejauh perjalanan dari lumut.  bak kata pakcik driver teksi...sape2 yang nak cepat, better naik bot dr marina island je...tp sape2 yang suka nak santai2 lama dalam bot, naik la dr lumut...cuma kalau dr lumut, crowded ler sikit.






sempat lagi posing kat depan marina island tu.  pastu pegi kaunter tiket, orang tu suh cepat sebab bot dah nak jalan.  padan muka...tu ler terhegeh2 posing depan tu...dah kena berlari plak kejar bot.  harga tiket : RM5 untuk dewasa & RM3 untuk kanak2.  naik bot dalam 10 minit je pon.




excited semuanya dok kat luar.  kebetulan memang bot penuh.
panas sikit kat dalam tu.  dok luar nih best la sikit angin sepoi2 bahasa...


sampai2 je terus carik van round2 pangkor.  1 van dalam rm70 & dia akan bawak sekitar pangkor.  sempat la beli ikan bilis sikit & the kids beli sorang satu jajan bawak balik.  souvenirs macam key chains ke apa tu aku malas nak beli walaupun kat temple tu memang banyak. kejar masa kan?  aku kalau belek2 kang, mau makan berejam gak tu.



posing dalam van, luar van semua ada.  excited sungguh mr abah haha...


1st pit stop...kota belanda


2nd pit stop...alamak, aku lupa nama tempat nih.
x de apa pon, mini muzium kot.  dah van stop kat sini, masuk je la.
suka sangat bila budak tu kata nak tutup dah nih.  laju2 kluar haha...


bersambung...




No comments: