Thursday, June 30, 2016

Ramadhan 6



sekejap je rasanya...hari ni dah 25 ramadhan.
sempat la sekali balik bp hr tu untuk berbuka puasa.  jadik la walaupun hanya untuk sehari je...




nasi ayam by atok mak, requested by ucu.  bukan setakat nasi ayam, ada pengat pisang jugak.  pastu uda bawak roti john.  ada plak the best bubur lambuk ever.  seriously, mmg bubur lambuk ni la yang paling sedap aku makan setakat nih.  memang kalau balik bp masa bulan puasa, menu yang dicarik2 nih.




dah mula dah menu repeat hehe...spegeti belognese nih requested by the kids.  memang happy sangat la mak ko masak simple2 gini hehe...

dah cakap kat mr abah...jumaat 26 ramadhan besok kita tapau je la.  nak kemas beg haha...memang paling x suka kemas beg.  banyak sangat aku pikir bila kemas beg, baju x cukup la nanti, nak ada baju standby la...macam2.  last2 berbeg2 aku bawak balik kampung.

tahun nih turn bp.  tp sehari sebelum raya baru balik bp.  sebelum tu balik rompin dulu.  bagi can la bukak puasa sehari dua kat rompin pulak.

persiapan raya??  hmmmm...tahun paling aku berjimat cermat haha...nape tah aku pon x tau.  baju anak2 x banyak pon aku beli.  baju aku lagi la x de hehe...pakai apa yang ada je.  hr tu gi pkns bangi.  jumpa baju berkenan, x jadik beli.  pastu terbayang2 kat rumah huhu...dah bila masanya nak ke bangi tu lagi.  padan mukaaa...

  

No comments: