Wednesday, July 27, 2016

Syawal 1437H - Part 4



2 Syawal



dalam keta...ckp kat mr abah...laaa, x amik gambar plak.  
sampai2 rumah tok tam, duduk kejap...terus ajak the kids amik gambar.  
tp tensen...gambar sendiri x dak huhu...


mula dah kemalasan haha...(kes copy je dr ig)
raya ke-2 ni memang rutinnya balik ke kampung belah atok.  tok tam the kids nih abang atok. syok gi rumah tok tam sebab kuih2 dia kompem sedap2 & for sure...tok tam akan masak sedap2 untuk kami.  dia tau dah kami sampai awal selalunya.  so, memang dah ready dah macam2 atas meja.  siap main teka teki aku ngan atok mak menu apa tok tam masak haha...kalau pasal makan, laju memasing...tahun ni tok tam sediakan mee kari & sate.  rasa nak makan banyak2 tp malu hehe...


x bestnya tahun ni atok x nak ikut balik kampung huhu...balik dr kluang hari sebelum tu, memang atok flat abis.  so dia x nak balik kampung.  sedih jugak sebab memang rutin atok every year x penah miss.  kami pegi ngan atok mak je.


balik dr teluk ramunia, kami singgah ulu tiram rumah tok uda.  kejap je terus rushing balik sbb kesian kat atok sorang-sorang kat rumah.  walaupon atok mak dah sedia lunch atas meja, kami sampai petang tu tgk2 atok x makan pon.  atok memang gitu.  kalau dia sorang, memang x makan la jawabnya walaupon dah tersedia atas meja.  atok2...tu yang atok mak berat hati sket kalau kena tinggalkan atok sorang2.

 

 

No comments: