Tuesday, August 23, 2016

Syawal 1437H - Final



allahuakbar...
haha...punya la lama entry ni dalam draft mode.  teruk betoi.  x menyempat2...x tau la apa yang dibzkan.  ok2...hr ni jugak kena post walaupon syawal dah lama berlalu...#jangankecamsaya


syawal dah sampai ke penghujungnya (adoiiii...aku ni menaip asik ada je gangguan x siap2 haha...).  so cukup2 la cerita pasal syawal kan hehe (ni last)...kalau banyak gambar, menarik jugak nak hapdet banyak2.  ni, gambar secotet je haha...


25 Syawal

irfan ada trip kembara sejarah ke perak...to be exact gua tempurung & kellie's castle. excited ni nak gi trip.  trip ni patutnya bulan mac ke april hr tu.  tp time tu kan yg musim panas tu, so arahan kpm kena la tunda program ni.




kul 6.15 pg dah sampai sekolah


aku yg bangun paling awal sebab nak gorengkan karipap & nuggets bagi irfan bawak bekal (padahai cikgu sediakan makan diaorang lagi best...tp tetap abis bekal yang aku bagi tu.  kalau bg makanan kat irfan, no worries...kompem abis!)




babai irfan...seb baik dia pilih dok tepi tingkap.
ada 3 bas semuanya yang pegi.  gigih cikgu2 handle murid2 yang ramai ni


dalam pukul 10.30 pm baru diaorang sampai semula ke sekolah.  sakan sungguh.  tp ye lah...perjalanan pon agak jauh.  yang penting, semuanya selamat & irfan pon happy sungguh dapat pegi trip nih.  ada plak satu lagi trip hujung tahun nih, dia nak join jugak.  pengsan mak kau nak...bukan sikit2 bayarannya huhu...


26 Syawal


event yang ditunggu2 oleh mr abah haha...EOCM Warikh Raya Gathering.  kali nih buat kat rembau.




macam biasa la aku...bila dah sebok dengan anak2 nih...memang gambar pon x amik, makan pon x kenyang, duduk berdiri pon x keruan hehe...menunya pot luck.  aku oder talam suji je.  banyak la makanan lain yang aku x berapa sempat nak jenguk haha...durian pon ada.  tp durian kalau nak makan, aku suka santai dok kat rumah.  makan kat tempat2 cam gathering ni, aku x berapa la.  ohhh...ada banana crumble.  selalu makan apple crumble kan? banana crumble ni sedap jugak.


faces of insyirah

ok...itu saje entry raya untuk tahun nih.  insyaAllah kalau dipanjangkan umur jumpa lagi di syawal akan datang.  kalau boleh, nak banyakkan lagi berziarah (& capture more pictures of course).  tp tu la...kalau x dilapang2kan masa...memang agak sukar juga huhu...


No comments: