Tuesday, September 6, 2016

Bila Sakit...



kiddos...



this week penuh dengan dugaan bila semua anak2 x sihat.
bermula dengan ir.fan yang demam, batuk2, selsema...complete set.
sampai sekrg pon masih belum baik sepenuhnya.
batuk2 tu still ada & quite teruk jugak bila malam2.


then insyirah pulak...yg nih kesian sgt sebab malam2 mmg tido ngan mama & batuk kahak dia quite teruk.  bila tido ngan mama, dia punya feel bila anak batuk tengah malam tu lain sket huhu...
syirah pon teruk jugak...smpi sekrg x ok lagi.  + selsema dia pon makin teruk pulak.
dah cakap dah kat mr abah kena bawak jugak neb ke apa.  kalau x, harus la kahak tu x hilang.  budak tu bukan reti nak luahkan.  abis semua ditelan.


izryn plak tetiba petang ahad hr tu muntah2...adoiiii...
salah mama kah? sebab wikens memang x de makan luar.
mula la mr abah salahkan ciskut mama yg mama buat hr sabtu & mama plak salahkan nasi lemak yg mama masak pagi ahad haha...semua salahkan makanan!


tp mama suspect mungkin fresh milk yg mama guna la kot.  mungkin contaminate ke apa kan.  abis semua makanan mr abah buang je...nasi lemak tu ada banyak jugak & oso makaroni bakar with cheese yang aku buat petang ahad tu...semua bagi kat pak tong sam je huhu... 


malam tu bawak semua gi klinik.  yg paling bersuka ria ialah farah & isyraf la sebab sihat walafiat kan?


dah balik klinik, farah plak muntah & pastu pening2 sampai besoknya.


pagi isnin pulak, dah siap2 mandi nak gi sekolah...dahhh isyraf plak muntah2.
the whole day dia muntah & x nak makan huhu...
hr ni planning nak bawak dia gi klinik masuk air ke hape...takut dehydrate ke apa.
sekali tu, pagi ni bangun dengan ceria terus carik makanan haha...
tp x nak gi sekolah.  ok la syap...kasik can hari ni rehat la kat rumah.


bersyukur sangat kalau bab sakit2 ni memang mr abah tip top.
dia amik cuti 2 hari ni untuk tengok anak2.  & hr ni syirah pon x hantar taska.  mr abah willingly to jaga.


mama?? ohhh...cuti mama dah agak suam2 kuku & perlu disimpan sikit untuk hari2 mendatang hehe...

 
 

No comments: