Wednesday, September 21, 2016

Ulangtahun Kelahiran Ke10



#terobek
#06082016
(asik tb je la a few days nih...recall balik memories lama yang x tercoret)
 

birthday farah yang ke-10.  tp masa nih mr abah balik kampung jap hantar mak tok.  ohhhh...mak tok dok ngan kami almost sebulan jugak.  dr lepas raya lagi.  saje nak bertukar angin rasanya tu.  sebab mak tok mmg jarang sangat2 nak datang rumah kami ni.


since mr abah x de, kita tunda la sesi makan2 birthday kita.  kesian pulak bday girl x de celebration apa2,  mama buat la koktel.  kebetulan irfan ada tuition pg tu.  singgah la kedai jap beli barang2.  sebenarnya dah buat dah separuh jalan.  mmg ada stok susu kat rumah.  baru terperasan susu cair tu dah expired huhu...terbuang la koktel tu camtu je.

 



petang2 sikit, buat makaroni bakar pulak.  ni mmg favorite the kids.  sekali hadap je nih, licin hehe...

 


next daynya, mr abah balik...moh le kita makan luar.  farah request nak makan chicken chop kat maboro steak house yang baru je bukak.  ok jommm...



semua request nak air spesel.  minum la kome...


bday girl dengan chicken chop nya...

 
sori si kecik.  adik makan fries je la ek...


si mamat yang suka sangat makan burger.  tp x nak sayur.  dah kosong burgernya, daging semata2 ngan roti.  terus isyraf x nak makan haha...aku tengok pon x berselera kosong gitu.



sizzling chicken...chicken chop...lamb chop


restoren nih,  untuk tekak kami (tekak aku ngan mr abah la...kalau tekak the kids, semua sedap haha...),  so so je la.  x sedap sangat pon.  kentang tu dia letak kentang rebus,  bukan mashed potato.  ok je, tp keras x empuk.  failed!  mr abah punya lamb, liat giler x leh nak makan.  aku rasa, untuk lamb memang x sesuai kot kat sini,  kena carik tempat lain.


untuk farah...semoga menjadi anak yang solehah...cemerlang dunia akhirat!  sentiasa mendengar kata orang tua & semoga sentiasa dalam lindungan & rahmat Allah.  aamiin...

 

No comments: