Friday, October 28, 2016

GengWarikh : Boling




#terobek
#9oktober2016


gigih aku join kali ni (join sebagai pemerhati penyebok je...x main pon) sebab ni.lai jadik tuan rumah untuk event warikh kali ni.  mr abah pon terlibat sebagai ajk.  so bagi la sokongan.

aku drive sendiri je ngan anak2 sebab mr abah kuar awal2 pagi.  malas pulak aku nak kuar sekali.  kebetulan memang dekat je ngan rumah.  so no hal la pegi sendiri pon.  sampai kat guard depan rumah tu nak kuar, dengan anak2 penuh kat blkg...pakcik guard tu tegur - subhanallah...ramainya anak...huahuahua...alhamdulillah pakcik.  hari2 pon saya bawak anak seramai ni pakcik hehe (dalam hati je aku cakap nih...)


lawa tulisan pada tshirt nih...

mr abah jadik one of penyampai hadiah.  seb baik diri sendiri baling ke laut.  so x dapat la hadiah...

anak2 warikh.  ramai kan?  termasuk di kecik dok tengah2 belakang tu hehe...seb baik kali ni syirah behaved quite ok jugak.  lama la boleh bertahan dok dalam stroller.  kalau x, jenuh gak tu...

sebelum event bermula...mr abah kata, amik gmbr sebelum event.  so bajet2 la dtg sebelum start hahaha...nmpk sgt datang sbb nak amik gmbr...

the ajks...yang kecik berdokong tu kebetulan pakai tshirt hitam jugak.  sesuai sgt la dik...

some of the moksus yang memberi sokongan...kecuali yg tudung merah tu mmg pemain handalan...


kalau ikutkan, jarang2 sekali aku join event warikh nih.  maklum le ada anak kecik nih, terbatas sikit pergerakan.  insyaAllah anak makin besar nanti, aku try join.  kena sokong jgk mr abah yg rajin bab2 berkelab nih...

overall,  yg paling best sebab dapat cabutan bertuah hamper hehe...

 

Thursday, October 27, 2016

Taman Cabaran Putrajaya



lama x bersiaran.
maklum ler musim exams sekarang nih.  tensen ngan anak2 sama.
exams kali ni begitu mencabar sebab x tau kenapa, masing2 memang buat sambil lewa je.  nak menangis rasanya.
exams kali ni jugak paling lambat abis dalam sejarah.  bayangkan untuk tahap 2 exams untuk paper teras will be seminggu lepas deepavali.  pengsan mak ko nak menghadap anak2 yang asal suh bukak buku je...either tido or main x hengat huhuhu...tabah la ya mama sikit lagi nih.


meh citer sket pasal anak2...
ni rasanya a few months back.  mama yang gatal nak bawak diaorang try something new.  padahal tempat dia pon x tau kat mana.  siap boleh pegi tempat lain...rupanya taman cabaran ni kat depan lagi.  gigih mr abah beli goreng pisang tepi jalan nak makan kat taman.  tp taman cabaran ni mana ada tempat lepak (ohhh...ada la kot benches kat tepi bawah tu.  tp kat belakang tu hutan banyak monyet.  x nak la...takut)...bawak balik je pisang tu makan kat rumah haha...


ir.fan je yang ok sket panjat2 nih.  nampak gak la usahanya manjat sampai atas...


budak ni pon gigih panjat yg rendah2.  sampai atas je sebok suh amik gambar


budak 2 orang ni yang geram sangat nengoknya.  panjat half way, terjun bawah.  panjat lagi, terjun lagi.  x koser mak ko nak layan dah gitu kekdahnya memanjat.


budak paling baik haha...berdiri statik tengok je orang panjat.  berdiri sampai bosan, lari dok ngan mr abah kat luar hehe...


sebenarnya, aku pon teringin nak panjat.  tp ni tempat budak2.
yang kat bawah, pak guard kata untuk yang dah pro.  so, aku ni nak panjat katne?
hmmmm...panjat katil tido je la gamaknya.


budak2 ajak pegi lagi.  tengok la bila2 ya...

Friday, October 14, 2016

GengWarikh : FD Kuantan



lama rasanya x de cerita pasal #gengwarikh.

FD Kuantan 30 Sep - 1 Okt 2016




berkumpul di senawang dulu pagi tu.  konvoi 32 bijik exora.  kali ni, diaorang lalu muadzam shah, jalan lama.  x lalu hiway.  bertabah lah lalu jalan biasa.  slow motion la sket kan...


 


sampai kuantan, lunch time.  mr abah dah siap2 oder nasik ayam 6 pax untuk kami...skali ngan air sirap.  sempoi2 je...diaorang parking kat pantai balok sebelum check-in.  makan la mcm piknik huhu...menyosal x bawak tikar mengkuang.


sempat ler mensnappo2 sementara menunggu nasik ayam diagih2kan...





aktiviti petang & pagi di le village resort, pantai balok.  petang2 mr abah join game volleyball, aku melayan anak2 kat pool.  sebenarnya, aku paling x minat basah2 berendam dalam pool.  tp terpaksa jugak kali ni.  kasik chan mr abah join game ngan geng2.  sempat jugak la gi pantai main2 pasir.  pastu bersih2kan pasir kat shower, berendam balik dalam pool hehe...


geng warikh kalau berjumpa, nak2 time berjumpa tu ada pulak yang menyambut birthday.  memang sah kena tepung la.  mr abah je setakat nih yang x penah kena.  pandai betul dia melarikan diri.  sipi2 nak kena pon, dia tau & sempat lari...how i wish dia kena satu hari nanti hahaha *evil laugh*


 


malam ada dinner beramai2.  fully booked restoran nih, orang lain x leh masuk kecuali untuk tapau.  syirah dr dalam kereta tido, masa makan pun tido.  merasa la mama makan sambil memangku dia.

 



gambar beramai2.  geng pompuan pon ada.  sedihnya aku x de sebab dah dok dalam kereta melayan budak2 yang dah ngantuk.


balik kami x join konvoi sebab singgah rumah mak lang sat tengahari tu.  depa ni siap singgah pekan makan murtabak apa dulu semua.  syok jgk.  next time la kot kami join kalau ada rezeki.