Friday, October 14, 2016

GengWarikh : FD Kuantan



lama rasanya x de cerita pasal #gengwarikh.

FD Kuantan 30 Sep - 1 Okt 2016




berkumpul di senawang dulu pagi tu.  konvoi 32 bijik exora.  kali ni, diaorang lalu muadzam shah, jalan lama.  x lalu hiway.  bertabah lah lalu jalan biasa.  slow motion la sket kan...


 


sampai kuantan, lunch time.  mr abah dah siap2 oder nasik ayam 6 pax untuk kami...skali ngan air sirap.  sempoi2 je...diaorang parking kat pantai balok sebelum check-in.  makan la mcm piknik huhu...menyosal x bawak tikar mengkuang.


sempat ler mensnappo2 sementara menunggu nasik ayam diagih2kan...





aktiviti petang & pagi di le village resort, pantai balok.  petang2 mr abah join game volleyball, aku melayan anak2 kat pool.  sebenarnya, aku paling x minat basah2 berendam dalam pool.  tp terpaksa jugak kali ni.  kasik chan mr abah join game ngan geng2.  sempat jugak la gi pantai main2 pasir.  pastu bersih2kan pasir kat shower, berendam balik dalam pool hehe...


geng warikh kalau berjumpa, nak2 time berjumpa tu ada pulak yang menyambut birthday.  memang sah kena tepung la.  mr abah je setakat nih yang x penah kena.  pandai betul dia melarikan diri.  sipi2 nak kena pon, dia tau & sempat lari...how i wish dia kena satu hari nanti hahaha *evil laugh*


 


malam ada dinner beramai2.  fully booked restoran nih, orang lain x leh masuk kecuali untuk tapau.  syirah dr dalam kereta tido, masa makan pun tido.  merasa la mama makan sambil memangku dia.

 



gambar beramai2.  geng pompuan pon ada.  sedihnya aku x de sebab dah dok dalam kereta melayan budak2 yang dah ngantuk.


balik kami x join konvoi sebab singgah rumah mak lang sat tengahari tu.  depa ni siap singgah pekan makan murtabak apa dulu semua.  syok jgk.  next time la kot kami join kalau ada rezeki.

 

No comments: